2021. sze 09.

Huszonhét

írta: blájenelete
Huszonhét

Egyenlők és egyenlőbbek

Sziasztok, ma arról szeretnék nektek mesélni, milyen is a tökéletes párkapcsolat. A tökéletes az, mikor megtalálod azt akivel minden rendben van, az első pillantásra belezúgsz, mint vak ló a gödörbe, akinek a sziluettjétől is instant merevedésed van. Aki megbolondít, aki kitalálja a gondolatodat elsőre. Aki ugyanazt szereti amit te, legyen szó kajáról, könyvről, vagy akármiről. Ugye milyen szép? Akinek legalább egy párkapcsolata is volt  - elkúrt, vagy még elkúrásra váró - az pontosan tudja ilyen csak a mesében létezik. Meg a Romanaban, és a Júliában. Az élet ettől kicsit bonyolultabb. Bár, matematikai esély van rá, csak 3,5 milliárd nőt kell tesztelni. Lehet benne lesz az igazi.

Ráadásul nagy esélyed van arra, hogy olyanba fogsz belezúgni, aki kurvára különbözik tőled. Hogy miért? Nem tudom. Talán azért mert ha normális vagy, akkor tudod,hogy vannak hiányosságaid, tökéletlenségeid. Ő viszont azokban jó. De persze, te már nem fogsz változni. És mivel Ő sem tökéletes, Ő meg benned látja meg azt, ami szerinte magából hiányzik. Ez szép és jó, de ez még nagyon kevés a boldogan éltek míg meg nem haltakhoz.

Előbb, vagy utóbb, fel fogjátok fedezni egymásban a hiányosságokat. Sokaknál ez már válóok, esetleg felfedezi magában a poliamóriára való hajlandóságot. Az emberek nagy részében viszont megvan valami, kisebb-nagyobb mértékben, amit kompromisszumkézségnek neveznek. Ez nagyon hasznos tud lenni.

De ne szaladjunk annyira előre. Véleményem szerint egyetlen kapcsolat, mármint párkapcsolat, sem lehet alá-, és fölérendelő. Mindenki egyenlő a kapcsolatban. Legalábbis a kapcsolat egészét nézve. Belemélyedve a dolgokba, már színesedik a kép. Ha én hanyag vagyok, és szanaszét hagyok mindent magam körül, az egy hiba. Ha lenne egy párom, aki viszont iszonyat rendet szeret maga körül, akkor három lehetőség van. Egy: elhagy a picsába. Kettő: mindent elpakol utánam. Három: Megbeszéli velem, hogy rendetlen vagyok, és legyek szíves elpakolni magam után, mert ő nem cseléd. A harmadik esetben én is jobban oda fogok figyelni arra, hogy ne hagyjak mindent szanaszét magam után. Persze ez nem fog sikerülni, de Ő látja a törekvést, és szó nélkül elpakol utánam. És persze rengeteg ilyen dolog van, lesz, vica versa. Az egyenlőség egészben működik. Én nem fogom elvárni tőle, hogy felássa a kertet, kereket cseréljen, vagy esetleg villanykörtét. Ha nagy szükség van rá, tudom, hogy meg tudja csinálni. Bevásárlás után sem kell cipelni a cekkereket, de annak örülök, ha mondjuk helyettem becsukja a kocsit, és kinyitja az ajtót előttem, mert tele van a kezem minden szarral.  Kompromisszumkészség, a feladatok logikus elosztása. Az én kezem sem fog lerohadni ha ki kell teregetni, vagy be kell pakolni a mosógépet. 

A kompromisszumkészség mellett van még pár dolog amit fontosnak gondolok a kapcsolatban. Egyszerű, és sokaknak remélem nyilvánvaló dolgok. Pl. őszinteség. Ezen sok mindent nem kell magyaráznom, maximum a következő programpont fényében. 

Ez pedig a kommunikáció. Nem baj, ha őszintén elmondod mi van a fejedben, vagy a mi a problémád velem. Csak ezt megfelelően kommunikáld. Az egyik véglet: Miabaj?Semmi! Kedves Hölgyek, egyetlen pasi sem gondolatolvasó. Sőt, ezek után tippelni sem mer, pedig higgyétek el, legalább 30 dolgot tudna mondani, amiben szerinte hibázott veled kapcsolatban az elmúlt fél órában. 

A másik véglet: Amikor kiosztod a pasit, amitől vagy behódol (főleg, ha ezt gyakran teszed), és máris kész az alárendelő viszony, vagy az anya-gyerek viszony. Vagy lesz belőle egy kurva nagy veszekedés, ami után persze nagyon jó a békülős szex, de a tüske valakiben ott fog maradni. 

A legjobb a diplomatikus kommunikáció. Okosan, nem erősen, ahogy régen egy haverom mondta. El tudod úgy is mondani, hogy abban nem lesz düh, harag, megalázás, mégis pontosan tudni fogja, hogy hibázott. És nem jön elő belőle a gyermeki dac sem. Valaki azt mondta, hogy diplomatikus az, aki úgy küld el a picsába, hogy alig várod, hogy indulhass. Van benne valami.

És persze van egy csomó más dolog, amiben különbözni fogtok. De ha tényleg kedvelitek egymást annyira, akkor megtaláljátok a megoldásokat. Úgy, hogy mindenkinek egyformán legyen jó, és maximum egy kicsit rossz.

Ehhez csak ez a négy dolog kell: kompromisszumkészség, őszinteség, egyenrangúság, és megfelelő kommunikáció.

Örülök, hogy segíthettem:.Döglégy után szabadon: Müller Péter….bekaphatja. 

 

Csumi

Blájen

 

 

 

Szólj hozzá

vélemény férfi szerelem nők poén boldogság társkeresés groteszk csajozás bizalom őszinte szókimondó fekete humor blájen személyes blog pár-baj kacsolat férfisors