2021. már 25.

Negyedik

írta: blájenelete
Negyedik

Családom, és egyéb állatfajták

Mondtam korábban, hogy szót ejtek az állatokról, mint társakról. És a kommentekben is felvetődött, hogy kutya, vagy macska. Érdekes, a poloskát senki nem említette.

Mi is jelenleg a családom? Macskák, kutyák. Telente egy pár poloska, és egér is betéved a pincébe, de őket maximum másodunokatestvérnek nevezném. Nem utálom őket, de azért nem is keresem velük a kapcsolatot.

Ja. Fontos figyelmeztetés. Ugyan családtagok, de kurvára nem jár tb támogatás utánuk. Ezért arra gondoljatok, hogy az állatorvos horribilis összegeket emészt fel. De legalább, nincs várólista.

Először kielemezném a jelenlegi állatkákat, aztán rátérek a lehetőségekre.

A kutyák igen érdekes és okos állatok. Falkaállatok, ha mindent jól csinálsz, akkor te vagy az Istencsászár. Ha rájuk hagysz mindent, akkor viszont macskává válnak.Elveszitik kutya jellegeküket, mint az adónk a közpénz jellegét. Okosak, azt mondtam. Elméletileg egy három éves gyerek szintjén állnak. Szerencsére ott is maradnak. Ez előnyökkel jár. És persze hátrányokkal is. Ha sokat ismételgetsz nekik dolgokat, akkor megtanulják. Viszont ha valamit elkúrsz, akkor vért izzadsz, mire leszoktatod róla őket. A tanításra ott a kutyaiskola. Nem mellesleg ott csajokkal is találkozhatsz. Vagánykodhatsz, hogy a te kutyád már miket tud. Van aki az autójával próbálja felhívni magára a csajok figyelmét. Itt a kutyád az autód. Válassz hozzád illő kutyát. Egy Rottweilerrel csajozni egyenlő a bálnamercivel. Egy csivava, meg olyan, mintha kispolákkal akarnád hazavinni a nőket gruppenbe. Egy okos keverék kutya, meg olyan, mint egy tuningolt, jól karbantartott MX-5-ös mazda. Senki nem nézné ki belőle mit tud. De ha beindul, akkor lecsúszik a bugyi. Ha csajozásnál tartunk, még pár szó. A kutyasuliban lehet partnereket találni kutyasétáltatáshoz. A séta során össze lehet melegedni. Míg a kutyák szagolnak, rohangálnak, játszanak, te tudod fűzni a kiszemeltet. Ha kutyasétáltatás közben szeretnél csajozni, megint nem mindegy milyen kutyával teszed. Ha egy dobermant viszel, akkor a csaj tudni fogja, hogy valószínűleg független vagy, csak éppen nem mer közeledni, mert fél hogy helyetted Fifike tépi le róla a bugyit. Ha padlócirkálóval mész, azt fogják hinni a csajod kutyáját hordod ki pisilni. Golden, labrador, egyenlő nős pasi, két gyerekkel. Keverékkel lehet itt is a legjobban dolgozni. A lényeg, legyen egy olyan bája, amiktől a csajok bepisilnek. Persze ha nem csajozni kell a kutya, akkor válassz olyat, ami neked tetszik. Ezer helyről hallod, hogy hozz menhelyről kutyát. Nemes cél, és nincs semmi baj vele, ha a kutyát simán családtagnak szeretnéd. A szeretnél valami hasznosat csinálni vele, akkor én kölyökkutyát hoznék el. Sok múlik a kölyökkori tanuláson. A menhelyi kutya előéletét nem tudhatjuk pontosan. Igazából olyan, mint a használtautó vásárlás. Sarkalos pont. A kutyával foglalkozni kell. Ha nem fárasztod le fizikailag, és ez majdnem lehetetlen, és agyilag, akkor “rossz” kutya lesz. Ásni fog, esetleg szökni, éjszaka ugatni. Hidd el, ez nem az Ő hibája. Ez a tied. Foglalkozz vele, ezzel is erősíted a kötődést, és nem csak azért fog szeretni, mert te szállítod neki a kaját. Nagyon sok kutya van, sőt a legtöbb olyan, aki tényleg meg tudna halni a gazdájáért. Ők tényleg érdek nélkül szeretnek téged. Ők nem tudnak rosszat gondolni rólad.

Namármost, a macskák nem teljesen ilyenek. Sőt, kurvára az ellentét. Ha a kutyánál te vagy az istencsászár akit szolgálni kell, akkor a macskánál pont fordítva. Te egy kis utolsó féreg vagy, aki arra született, hogy őt szolgáld. És érezd magad kegyeltnek, hogy eljött veled a menhelyről. Ezért a kegyért kurvára meg kell dolgoznod minden egyes nap. Ha azt mondtuk, hogy a kutyák egy átlagos három éves gyerek szintjén állnak, akkor a macskák egy többszörösen vérfertőzött uralkodói család, kicsit debil, de rangjának tudatában lévő huszonéves tagja. Elfekszik, hogy simogasd, aztán mikor hozzányúlsz megharap. Nyugodtan aludnál hétvégén? Az arcodba mászik az ágyban, és beleüvölt, hogy felhívja arra az apró tényre a figyelmed, hogy üres a tálkája. Ne adj Isten, tegnapi kaja van benne. Ha lerúgod az ágyról, megsértődik. Aztán 5 perc múlva kezdi elölről. Hogy miért szeretjük mégis? Mert puha, meleg, és ha melléd bújik és elkezd dorombolni, akkor ellágyul a szíved. És minden aznapi kínzást megbocsátasz neki. Kicsit Stockholm szindrómássá tesz. Cserébe viszont, ha eszébe jut, ajándékokat hoz neked. A kert és környék teljes faunáját felderíti, és igyekszik minden fajból hozni egy-egy példányt. Siklót, madarat, gyíkot, vakondot. Néha egeret, patkányt. Még jó, hogy bölények nem sétálnak az utcában. Azokat is levadászná, baszki. Kimész reggel kávézni a teraszra, és a lábtörlőn ott fekszik egy kimúlt bison bison. Fej nélkül, mert azt útközben letépte, mint a cinkéknek szokta. Igazából nem is tudom, hogy ajándékba hozza-e, vagy figyelmeztetésképpen. Ha megint az a szar halas konzervet veszed, így jársz baszod. Mint a lófej a maffiában. 

Ezek az alapállatok. De most, hogy egyedül vagy, itt a lehetőség a feleséggel nem kompatibilis állatok tartására.

Pl a nappaliban kurva jól mutatna egy nagy akvárium tele piranjával. Végülis akkor a bölényhúst is felhasználhatnád. Vagy mit szólsz egy aranyos madárpókhoz? Úgy sejtem a volt párod nagy valószínűséggel nem rajongott volna érte. Pedig olyan szép szőrós mint te, és általában kussol a sarokban. Ezek mondjuk nem azok a fajok, amiket dédelgetni, meg becézgetni lehet. Mondjuk nem is annyira szépek, de kinek mi az ízlése. Az akvárium amúgy tényleg megnyugtató és szép, főleg, ha szép nagy, és sok fajta hal van benne. És az új csajodat is könnyebb felcsábítani azzal, hogy meg szeretnéd mutatni a halakat. Viszont ha túl szép, akkor lehet leragad előtte. Vagy tarts nyílméregbékákat.. Szép színesek, de őket ne csóolgasd.Nem változnak királylánnyá. Esetleg egy kaméleont, és nevezd el Gyurinak. A hörcsög és tengerimalac is nagyon jó, főleg, ha nem akarsz éjszaka aludni, mert kurvára akkor fogják tekerni a kereket, zabálni, és vinnyogni. A lehetőségek tárháza kimeríthetetlen. Igazából csak a pénztárcád és az energiád szab határt.

Mire jók ezek az állatok? Egyrészt szeretnek és ragaszkodnak hozzád, mint pl a kutya és a macska. Másrészt lefoglalják az energiádat. Nincs időd egyedül lenni. Ülni a kanapén, tv-t bámulni és azon gondolkozni, mit basztál el, és milyen kurvára egyedül vagy. El kell vinni sétálni, almot, akváriumot, terráriumot takarítani. Etetni, itatni. Rengeteg meló, de valahogy mindegyik meghálálja.

Egy dolgot tarts szem előtt. Nem élnek olyan sokáig, mint te. Előbb-utóbb el kell engedni őket, vagy elmennek maguktól. Sosem egyszerű. Bár már van gyakrolatod, hisz a feleséged is elengedted. Pedig róla is gondoskodtál, etetted, itattad, elvitted sétálni, mégis sikerült. Hidd el, a kutyát nehezebb lesz.

Ha zavar a dolog akkor meg vegyél egy kibaszott teknőst. Az még az unokádat is túléli.

Csumi, Blájen

 

Szólj hozzá

férfi poén állatok csajozás őszinte válás szókimondó fekete humor személyes blog férfisors