2021. aug 19.

Huszonnégy

írta: blájenelete
Huszonnégy

Én a szüfrazsettekkel vagyok

Sziasztok, kicsit gondolkoztam azon, hogy mit írjak most meg. Családi állapotom továbbra sem változott. Kutyák, macskák számában sem állt be változás. Nem akarom Müller Pétert sem letaszítani a trónjáról, azzal, hogy elmagyarázok egy emberi érzelmet, amit igazából mindenki ismer, maximum csak nem tudja rendesen elmondani mit is érez. 

Viszont olyan régen szálltam már bele valakikbe, valamilyen csoportba, páros lábbal. Igazából már hiányzik. Vajon kik legyenek az áldozatok? Két esélyes lett a dolog: feminácik és az egyház. 

Ma a feminácik kerülnek sorra. Nem mintha félnék az egyháztól, sokat nem tudnak nekem ártani. Ha hinnék benne is a pokolra kerülnék. Akkor meg nem mindegy? Szóval majd kapnak ők is egy fasza kis bejegyzést, de előbb jöjjenek a véresszájú nők.

És előre leszögezném, hogy nem a feminizmussal van bajom. Bár ezzel a szóval van, mert annyira nőietlen. És amúgy is. Masculizmus miért nincs? Bár, ha így haladunk, megjelenik az is. 

Szóval a feminizmus helyett használhatnánk a Nők Egyenjogúságáért KÜzdő Nők Kollektívája nevet. Vagyis röviden NEKÜNK. Ezzel nincs is semmi baj, hiszen az általunk ismert világ nagy részében patriarchális rendszer működik/működött. 

Ennek bizonyára volt valami alapja régen. Nagy valószínűséggel amikor jobban érvényben volt az erősebb kutya baszik elv. Mert azt lássuk be, hogy a férfi és a nő nem ugyanaz. Szerencsére. És általában az egész kibaszott világban különböznek a hím és a nőstény egyedek. Kutya, elefánt, szarvas, feketerigó. A férfi és a női szerepek már keverednek mostanában, de erre térjünk vissza később. 

Szóval különbözőek vagyunk fizikálisan, és azt kell mondjam mentálisan is. Ez evolúciós dolog. Több millió év kellett ehhez, hogy ez így kialakuljon. Szerencsés vagy sem, fogalmam sincs. Mondjuk amikor jött a kardfogú tigris, akkor lehetett annyi előnye, hogy nem egy ecsetfejű kis homo sapiens várta a barlang szájában. Mert akkor max azért tudtak volna megmenekülni, mert a tigris halálra röhögi magát. Szóval, amelyik barlangban gyenge volt a férfi, az nem tudta megvédeni a családját, és a tigrincs, és társai kiírtották a vérvonalat. Gáz baszod, de ez az evolúció lényege. És igen. Amikor hazajött a férfi a vadászatból, akkor a párja, a nő gondoskodott róla. Jobban kipihente magát, jobban táplálkozott, másnap még jobban teljesített. Aztán a nő vigyázott az utódokra. A jobban gondoskodó nő egészségesebb utódokat nevelt fel. Jó, tudom, már nem a pattintott balta idejét éljük, bár néha egyes embereket látva úgy érzem. Szóval a világ haladt. Azóta eltelt röpke 2,5 millió év. Igen, változtunk.

De a társadalmi helyzet nem nagyon változott. Egészen a 19. Század közepéig. Miért? Valószínűleg előtte is voltak olyan nők akik felemelték a hangjukat az egyenlőbb bánásmódért, de a férfitársadalom, egy jól irányzott pofonnal elnémította őket, vagy a kedves egyház eretnekké nyilvánította őket, és jól meggrillezte ezeket a hölgyeket. A csoportos, közös elnyomás elleni fellépést az is akadályozta, hogy a nők nem voltak túl műveltek. Persze, nem saját hibájukból. 

Aztán jött a világháború. A pasik elmentek faszásul egymást gyilkolni, egy-két okos fejes akaratára, de az élet nem állhatott meg a hátországban. Így kezdtek a nők dolgozni a gyárakban. Amikor a maradék pasi visszajött, akkor meg nem akartak hazamenni háztartásbelinek. Kikeltek magukból, aztán jól megmondták a férfitársadalomnak, hogy mit csináljanak a pöcsükkel. 

Szóval nem túl dagályos a feminizmus története. Alig 1-200 éves. És igen, van még mit tenni. A NEKÜNK-nek van még dolga.

Mint említettem ezzel semmi bajom. Sok-sok dologban, jogban, lehetőségben kell még felzárkóztatni a nőket. És ebben a pasiknak is segíteni kell, mert mi tettük ilyenné őket.

Viszont. 2,5 millió vagy még több év evolúcióját nem lehet megváltoztatni. Igenis, vannak olyan dolgok amihez a nők fizikuma nem alkalmas. Egy-két “egyed” kivételével persze, de ezek a kivételek. Szóval 50 kilós cementeszsákot cipelni napi nyolc órában nem nekik való. És persze vannak olyan foglalkozások is, amelyekben a nők vannak többen. Nővérek, óvodai alkalmazottak, tököm tudja még mi. És nem azért van kevés pasi ezekben az ágazatokban, mert nekik derogál. A nők alkalmasabbak rá. Mentálisan. A nők gyengédebbek, a nők empatikusabbak, satöbbi, satöbbi. De nem gyengébbek. Viszont sokan ezeket a tulajdonságokat összemossák a gyengeséggel. 

Na, annyi mindent le akartam még írni, de így sem fogja végigolvasni senki, és még a feminácikról, és az ők káros tevékenységéről nem is írtam le a véleményem.

A feminácik azok a nők, mint a prideon a kamionokon vonaglók. Szerintem legalábbis. Minden különbséget el akarnak tüntetni férfi és nő között. Ők azok, akik felháborodnak, ha kinyitják nekik a kocsiajtót, átengedik a helyet nekik a buszon, vagy virágot kapnak az első randin. De ezzel mi a baj, nőtestvéreim? Ezzel a pasi nem azt mutatja, hogy te egy gyenge nő vagy, és nélküle nem tudnál kiszállni a kocsiból, összeesnél öt perc állástól a busz forgójában, vagy nem tudsz leszedni pár szál virágot. Nem. Az első arra utal, hogy megdugna. És a harmadik is. A második esetében csak néha utal arra.

És igen. Párkapcsolat kialakulásának veszélye esetén, a nők nagy része igényli, tetszik neki, hogy a férfi meghódítsa őket. És erre most ezek a metódusok léteznek. Na jó, lehet Porsche kulcsot is pörgetni, de akinek az jön be, arról is megvan a véleményem. A nők élvezik, hogy a pasik keresik a kegyeiket. És igen. A legtöbb pasi viszont szeret hódítani. Szereti azt, hogy a kiválasztott áldozat szépen puhul a kezei, a viselkedése és a szavai által. 

Ha Darwin bácsinak lehet hinni, akkor két kibaszott baktériumból fejlődtünk ki. És végig mentünk az evolúciós szamárlétrán. Ahol is, a magasabb szinten lévő, fejlettebb állatoknál folyamatosan megvan az a viselkedésforma, hogy a hím meghódítja a nőstényt. Az meg kéreti magát, aztán meg jó nagyot párzanak. Igaz, van más viselkedésforma is, amit még örököltünk, de arról egy másik posztban. És ha a másik oldalt nézzük, az Úr mi a picsának teremtett férfit és nőt? Na baszdmeg, ráadásul a férfi bordájából teremtette a nőt, szóval ez faszául ráerősít arra, hogy a férfi az egész, a nő meg csak valami rostélyosból készült. Akkor már inkább az evolúció elmélet. 

Szóval remélem nem jön el az az idő az életemben, amikor az olimpián nem férfi és női versenyszámok lesznek, hanem koedukáltak. Mert az még durván nem működne. Mint ahogy a való életben sem.

 

Na csumi, 

Blájen

Szólj hozzá

vélemény közélet férfi evolúció feminizmus szerelem nők poén társkeresés groteszk csajozás őszinte szókimondó fekete humor ellentét blájen személyes blog femináci férfisors