2021. ápr 29.

Kilencedik

írta: blájenelete
Kilencedik

A válás

Hát megtörtént Kedves Lóvagok, és Lóvaginák. Eljött a nap, mikor is beidéztek a Tisztelt Bíróság színe elé. Kicsit kapkodósan, meg össze-vissza, de ott voltunk. És igen. Megvan az ítélet. Szabadságra ítéltek.

Amúgy az egész egy kibaszott tragikomédia.

Egy óra alatt letoltunk négy tárgyalást az ítélethozatallal együtt. Csak azért volt egy óra, mert a bírónőnek szófosása volt.  A legviccesebb az volt, hogy az ítélethozatal előtt kiküldtek bennünket, mert a Bíróság visszavonul ítélethozatalra. Baszod. Hárman voltunk a szobában. A bíró, az exem meg én. Lehet a skizofrénia követelmény a bírói pályán? De szerencsére nem vitatkozott sokat magával a bírónő, és 4-5 perc után visszainvitált bennünket, hogy elmondhassa, sikeresen úgy döntött megérdemeljük a szabadságot. Egy óra. Volt egy perfelvételi tárgyalás, egy békítő tárgyalás, egy egyeztető, és egy ítélethozatali. Baszod. Akkora végzéshalmot fogok kapni, hogy a postás kétszer fog fordulni. Ekkora faszságot. Elválni miért sokkal bonyolultabb, mint házasodni? A házasságkor csak bementek, visztek két nyomit, aki tud írni, hogy tanúskodjon. Felolvassák a  Ptk. megfelelő passzusát, akarod ezt a nyomit, igen., és te, én is. Ok, akkor készen vagytok, menjetek a picsába. Semmi olyan, hogy nem gondoltad meg magad? Nem akarsz gondolkozni rajta még picit? Megegyeztetek, ki mit visz a házasságba? És tényleg biztos? Na jó, akkor visszavonulok, hogy eldöntsem, hogy összeházasodhattok-e. Neeeemmm. Hülye vagy? Te is? Na akkor jó… Így jártatok, köcsögök. Húzzátok fel egymást a gyűrűre, oszt menjetek zabálni.

Itt meg. Ügyvéd, megegyezés, kereset, hiánypótlás, az alperes megkapja a keresetet, ellenkereset, jó gyertek be, miért jöttetek? Ja, hogy váltok? És fenntartjátok? És tényleg? És biztos nem akartok mediátorhoz menni? Vagy esetleg még további 4 hónapot külön élni és malmozni? Tuti? Ok, Akkor akartok házastárs tartást, vagy mia pöcs neve van? Nem? Akartok fellebbezni? Nem? Akkor lemondtok a fellebbezési jogáról? Igen? Jó, akkor húzzatok ki a picsába, míg eldöntöm, hogy elválhattok-e. Még jó, hogy egymást nem kellett lehúzni a gyűrűről.

Na igen ez a másik. Ha házasságot kötsz, és szeretnéd ezt a hibát emlékezetessé tenni, akkor ha tejelsz, akkor tejjel-mézzel folyó Kánaánt kapsz. Pezsgő, gyertya. Kérésre elszavalják az anyám tyúkját is. Örömszülők köszöntése. Tényleg. Még szerintem brazil táncosokat is rendelhetsz. Itt meg?

Miért nem lehet választani? Közös megegyezés. Hónapok óta így gondoljuk, csak a kibaszott tárgyalást várjuk. Fizetnél a bíróságnak, és akkor egyszerűbb lenne. El akarsz válni? Igen. És te? Én is. Jó akkor menjetek Isten hírével, és legközelebb gondolkodjatok, mielőtt faszságot csináltok. 

De nem.

Ja, és itt nem ért véget a sztori. Lófaszt. Majd megkapod a végzést. Ezzel mehetsz az anyakönyvvezetőhöz, aki kiállít egy házassági anyakönyvi kivonatot, amin rajta van, hogy a bíróság x.y. számú határozata alapján érvénytelenítve. Ok, a neved visszakaptad, ha változtattál. Igen ám, de ha kb 10 évet kibírtál mellette, akkor már az összes okmányodon az új név szerepel. Tehát az érvénytelenített anyakönyvi kivonattal leszel szíves elfáradni a kormányablakhoz, és megváltoztatni a személyid, lakcímkártyád, jogsid. Azt nem tudom, hogy a tb kártyát, meg az adókártyát is ott csinálják-e. Meg egyáltalán kell-e.

Még nem végeztük. Az összes bankban, szolgáltatónál változtass.

Fasza.

Nem lesz unalmas a következő pár hetem sem. Na, megyek is megkeresem mi a picsát kell még elintéznem. 

 

Csumi,

 Blájen



Szólj hozzá